< Tornar al llistat

Exposició "Pintura i Aigua. El missatge de l'aigua", al Centre Cultural Terrassa

El dijous 25 es va inaugurar l'exposició "Pintura i aigua. El missatge de l'aigua", al Centre Cultural Terrassa (Rambla d'Egara 340).

Davant més d'una quarentena de persones, el dijous 25 de maig es va presentar aquesta exposició que reuneix una interessant col·lecció de pintura, que Mina d’Aigües de Terrassa ha format bàsicament sobre el tema de l’aigua. Durant la seva llarga història  ha reunit obres pictòriques principalment d’artistes terrassencs, o molt vinculats a Terrassa. També ha completat la col·lecció amb obres de prestigiosos pintors com Martí Alsina, Roca Sans, J. Colomer i d’altres paisatgistes catalans. Dins el marc dels actes de celebració dels 175è aniversari  de la fundació de la Societat, presenta una selecció d’obres representatives d’aquesta col·lecció.
 
Entre les 26 obres que hem seleccionat per a l’exposició que podeu veure al Centre Cultural de Terrassa, hi trobem 18 artistes terrassencs de primer nivell com, Joaquim Vancells, Pere Viver i J. Martínez Lozano, molt representatius de l’escola paisatgística de Terrassa. Certament el tema de l’aigua es presta a les més diverses composicions creatives, ja sia pintant cursos de rius o llacs, ja sia en forma de fonts i núvols, però gairebé sempre amb presència d’aquest element de vida.

Aquesta selecció d’artistes de la col·lecció de  Mina  aporta una visió molt significativa de la pintura que s’ha fet a Terrassa des de finals del segle XIX fins als nostre dies. En aquesta mostra hi podem trobar representats diferents estils, des del paisatgisme tradicional, fins a les vanguàrdies del segle XXI. Passant pel surrealisme de “Mitus” Aurell o el neoimpressionismes de P. Tort i de Roc Alabern, fins a l´hiperrealisme d’Octavi Intente i de Jordi Fulla. Un total de vint-i-cint obres de molt diferents estils, però que sota el tema de l’aigua dialoguen entre elles, per tal d’aportar-nos el missatge de l’aigua com element vital i social de les nostres vides. Aquesta col.lecció no deixa de ser una aportació important a l’enriquiment del patrimoni cultural de la Ciutat.

L'exposició, comissariada per Eduard Vives, es pot veure fins el 25 de juny.

Més informació en aquest enllaç